Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

el chalten (fitz roy, viedma en cerro torre)

  • esther

    Wij gaan binnenkort naar chili/argentinie. We zijn 2 volle dagen in El Chalten en komen er nu achter dat dit eigenlijk een dag te weinig is…Heeft er iemand ervaring met de

    - trek naar Fitz Roy (5 uur tot aan hotel Pilar en dan met taxi terug)

    - cerro torre (4 uur heen, 3 uur terug)

    - viedma gletsjer met ijsgrot

    We kunnen maar 2 dingen kiezen, wie heeft ervaring met 1 van deze dingen, hoe mooi is het, hoe zwaar, etc.. Kun je fitz roy en cerro torre evt combineren?

    ben benieuwd naar jullie ervaringen

    esther

  • beheerder

    Wij zijn ook twee dagen in el Chalten geweest, de eerste dag gewandeld (heen en terug) naar de Fitz Roy (je komt er dan aardig in de buurt, hotel Pilar zegt mij eigenlijk niets). Die wandeling was goed te doen en ontzettend mooi omdat je steeds dichterbij de Fitz Roy komt. Houd er wel rekening mee dat je nog terug moet.

    Er zijn ook rondwandelingen van een paar dagen (moet je wel een tent meenemen) zie De Lonely Planet, trekking in the Patagnoian Andes, maar ongetwijfeld ook andere gidsen.

    De tweede dag zijn we naar Cerro Torre geweest, ook een mooie dagtocht.

    Indrukwekkend genoeg, m.i., hoewel die ijsgrot ook wel aantrekkelijk klinkt.

    In ieder geval veel plezier.

    Arjen

  • Angelo

    Naar Fitz Roy is zeker een aanrader!

    Kijk 's-ochtends wel of het helder is anders haalt het niets uit.

    Combinatie met Cerrro Torre is mogelijk als je een goede conditie hebt, wij hebben het niet gedaan. Maar je kunt de keuze op de terugweg maken als je bij de splitsing bent.

    succes