Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Welk vervoersmiddel?

  • Es

    Hallo, wij (2p) willen graag in dec. 2009 door patagonie reizen. Het idee is er, nu nog de invulling…wij zijn bij onze vorige reizen in de VS en Canada gewend om een ticket te boeken,een eerste en laatste nacht hotel en een auto te huren. Is dit ook mogelijk in Zuid-Amerika?

    Is er iemand met ervaring van het huren van een auto, 4x4?

    En daarnaast: zijn er zaken waar we rekening mee moeten houden in de voorbereiding?

    Groetjes,

    Esther

  • bart

    Hoi!

    Tuurlijk is dit mogelijk, zie mijn website!

    Aan autohuur kan ik je niet helpen, want ikzelf had een auto in Chile gekocht en na 8 maanden weer verkocht.

    Denk aan een volwaardig reservewiel (ik had ook nog een thuiskomer) en een reservetankje voor het geval van nood.

    Groeten,

    Bart

    www.elbart.nl/fotos/

  • Jan Lettinga

    Hallo Esther,

    Beetje late reactie, maar je gaat toch pas in december deze kant op (of is het plan inmiddels van de baan?).

    Anyway, reizen door Patagonië is je voorbereiden op extreem lange afstanden en zeer weinig civilisatie. Iedereen, en daarmee bedoel ik écht heel de wereld, gaat naar dezelfde highlights (El Calafate, Fitz Roy, Ushuaia, Puerto Madryn, El Chaltén, Bariloche, etc.).

    Toch is het reizen naar deze plaatsen best lastig, dit vanwege de afstanden en de beperkte infrastructuur. Er is een busnetwerk, maar dat rijdt allemaal via de kust. Vliegen is een optie, maar prijzig (sowieso is Patagonië schreeuwend duur vergeleken met de rest van Argentinië). Het huren van auto is een andere optie, in dat geval moet je zeker een 4x4 huren en je instellen op veel uren karren zonder ook maar iets of iemand tegen te komen. Een hele belevenis dát wel, maar je moet wel de tijd hebben.

    Als je een maand de tijd hebt, dan zou ik het volgende doen: vanaf Buenos Aires naar Puerto Madryn vliegen (kan je nog net de walvissen zien), van daar langzaam naar het zuiden trekken met de bus via Comodoro naar Rio Gallegos en El Calafate. Vanaf El Calafate en Fitz Roy via Chili (Punta Arenas) naar Ushuaia. Dan vanaf Ushuaia terugvliegen naar Buenos Aires.

    Zelf runnen mijn vrouw en ik een reisbureau in Córdoba en zijn we niet zozeer gespecialiseerd in Patagonië (wij doen vooral Midden- en Noord-Argentinië), echter we kennen de streek wel goed. Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd mailen op info@heart-of-argentina-travel.com

    Veel plezier,

    groet

    Jan

  • Monique1

    Ik vlieg op Santiago en zou graag een mooie trip door patagonie doen. Ik ben echter student, en daardoor wel op een budget. Hoe realistisch is dit? Wat kost vervoer en overnachtingen? Waar moet ik rekening mee houden?

    Dankje

  • Jan Lettinga

    Hola Esther,

    Auto's huren in Argentinië is heel gebruikelijk, echter in Patagonië zijn de afstanden enorm en de infrastructuur zeer beperkt. Eigenlijk kun je alleen goed reizen langs de Atlantische Oceaan. Binnenlands zul je als snel over moeten stappen op een terreinwagen, omdat veel wegen onverhard zijn.

    Ik weet niet hoeveel tijd je hebt, maar ik zou je adviseren zo veel mogelijk binnenlands te vliegen en dan eventueel lokaal een auto te huren (op Vuurland bijvoorbeeld). De maand december is bijna hoogseizoen, dus de tickets moet je onderhand wel gaan boeken. En je moet je realiseren dat het zuiden van Argentinië schreeuwend duur is in vergelijking met bijvoorbeeld Salta of Córdoba. Máár het is absoluut de moeite waard, Patagonië is spectaculair qua natuur en leegte.

    Veel plezier,

    groet

    Jan